Å velge giftering er et stort og viktig valg.

Det er en ring du (forhåpentligvis) skal bære hver dag resten av ditt liv, så her er det god grunn til å tenke seg godt om før man kjøper ring. Så hva bør man egentlig tenke på når man kjøper en ring man ikke skal ta av igjen? Vi tar deg gjennom huskelista – steg for steg.

Visste du at tradisjonelt sett er gifteringen et symbol på evighet, da ringen verken har en start eller slutt. De første gifteringene i historien ble først benyttet i det forhistoriske Egypt, og har senere blitt en tradisjon som er bredt utbredt i land med røtter fra kristendommen.

Kunsten å velge riktig giftering
Gifteringer utenom det vanlige personlig til dere

Noen ting å huske på:

  • Vedlikehold av ringer uten stein er lettere enn på diamantringer. Ringer med steiner må renses, klørne må sjekkes minst èn gang i året og størrelsetilpasning i ettertid er vanskeligere her. Dette er ingen grunn til å ikke velge diamantring dersom man ønsker det – det er bare en ting man bør være obs på.
  • Ta gjerne hensyn til yrket ditt når du velger giftering. Er du veldig aktiv og har et tungt arbeid der hendene brukes mye? Kanskje en minimalistisk ring er lurt.
  • Det er helt vanlig at gifteringen kan oppleves som mer trang om sommeren og løsere om vinteren. Det er ikke nødvendigvis en grunn til å tilpasse/regulere ringen.

1. Velge gull

Som regel finner man gifteringer i gult gull, hvitt gull og rosegull. Det finnes også gifteringer i sølv, palladium og platina, men dette er mer sjeldent. I Norge er det mest mest vanlig å gå for gult gull når man kjøper giftering.

De siste 20 årene har også hvitt gull blitt mer populært, og trenden er økende. Det er først de siste årene har roségull virkelig har begynt å slå an på markedet! Roségull er fortsatt et ganske utradisjonelt valg, men mange vil foretrekke det visuelt da det er noe varmere i fargen enn gult gull. 

2. Design og fasong

Ta deg god tid til å utforske de ulike designene og overflatene som tilbys blant gifteringer. Vi har et stort utvalg av flotte gifteringer i alle gulltyper, med ulike utforminger og ulike edelstener. Dere står fritt til å velge hva dere liker best – og hos oss kan vi spesialdesigne akkurat den gifteringen dere ønsker dere!

Vi tilbyr kurs for brudepar som ønsker å lage sin egen giftering. Hvor kult hadde ikke det vært? Ta kontakt med oss for mer informasjon om kurs. 

3. Bredde

Bredde på gifteringen er et viktig valg. Noen ønsker seg tynne og yndige gifteringer, mens andre ønsker seg et mer maskulint uttrykk med bredere ring. Det er mest vanlig å velge en bredde mellom 3-5 millimeter i dag. Fra et rent estetisk perspektiv velger mange bredde på ringen basert på størrelse på hånd og finger for at det skal se mest mulig riktig ut. 

4. Størrelse

Det er viktig å velge riktig størrelse når man kjøper giftering. Det har vi skrevet en guide om i dette innlegget. Lykke til!

5. Gravering

De fleste velger å gravere sine gifteringer, ofte med en tekst som knytter brudeparet sammen. Blant de vanligste graveringene har vi “evig din” og “din navn” påfulgt av dato. Mange har også mer personlige graveringer, for eksempel en setning eller kjærlighetserklæring som man ofte sier til hverandre. Noen har også en setning som starter i den ene ringen og som avsluttes i den andre, slik at ringene “hører sammen”.

Vårt siste og beste tips er å bruke god tid på valget og å prøve mange ulike gifteringer. Plutselig finner du drømmeringen ♥

Hos Din Ring har vi eget verksted i Sandnes som våre kunder kan komme innom. Vi tilbyr veiledningstimer og konsultasjoner til kunder som ønsker å finne den perfekte giftering eller forlovelsesring. Dette koster 500,- per time og er inkludert dersom man velger å kjøpe ring hos oss.